Mælkesyrebakterier
Mælkesyrebakterier findes i udvalgte mejeriprodukter og ellers kun i visse typer kosttilskud.
Hvad er mælkesyrebakterier?
Mælkesyrebakterier har været en almindelig del af menneskets kost i tusindvis af år, da de er ansvarlige for at gøre mælk til yoghurt.
Når man køber kosttilskud med mælkesyrebakterier er det vigtigt at kunne identificere hvilke specifikke mælkesyrebakterier det indeholder. For at kunne identificere dette, skal man kende mælkesyrebakteriens slægt, art og stamme. Eksempelvis ved Lacticaseibacillus rhamnosus (LGG®), hvor Lacticaseibacillus er slægt, rhamnosus er art og (LGG®) er stamme. Det er kun, når du kender denne information, at du kan være helt sikker på, at du får de samme mælkesyrebakterier hver gang.
Man kan sammenligne det at købe kosttilskud med mælkesyrebakterier med at købe kosttilskud med vitaminer: Når man køber vitaminer (slægt), vil man ikke kun vide hvilken slags vitamin det er, f.eks. vitamin B (art), men også hvilken type B-vitamin, f.eks. B6 (stamme).
Hvordan får man Mælkesyrebakterier?
Mælkesyrebakterier findes i visse typer kosttilskud og udvalgte mejeriprodukter.
Vi har flere mikroorganismer i vores fordøjelsessystem, end vi har celler i resten af kroppen. Disse mikroorganismer skaber sammen med din kost et miljø i fordøjelseskanalen hvor 70% af immunforsvaret findes. Mælkesyrebakterier betragtes generelt som gode mikroorganismer.
Kilder til Mælkesyrebakterier
Mejeriprodukter