Vitamin E
E-vitamin bidrager til at beskytte celler i alle typer væv mod oxidativt stress forårsaget af frie radikaler.
Hvad gør E-vitamin?
- Bidrager til at beskytte cellerne mod oxidativt stress
Antioxidanter
E-vitamin kan beskrives som dine cellers bodyguard. E-vitamin er placeret i cellevæggene, hvor det beskytter celler i alle typer væv, herunder hud og øjne, mod oxidativt stress forårsaget af frie radikaler. Frie radikaler dannes under almindeligt stofskifte og som en reaktion på cigaretrøg, forurening og solens stråler.
Hvordan får man E-vitamin?
I kosten findes gode kilder til E-vitamin f.eks. i nødder, vegetabilske olier, fuldkornsprodukter og æg. 50 gram mandler eller solsikkefrø kan forsyne dig med det anbefalede daglige indtag af E-vitamin. For at få den anbefalede daglige mængde E-vitamin fra andre kilder er det vigtigt at spise en varieret kost, da mange fødevarer indeholder en lille mængde E-vitamin. Man kan godt tage et Multi-tabs multivitamin- og mineraltilskud i forbindelse med en kost der er rig på nødder, vegetabilske olier og andre E-vitaminrige kilder.
Anbefalede daglige dosis
Kilder til Vitamin E
Solsikkefrø
Vegetabilske olier
Mandler