Hvor meget af omega-3 af omega-3 fedtsyrerne, EPA og DHA får du fra fisk?
Fisk, specielt de halvfede og fede fisketyper, er hovedkilde til de langkædede omega-3 fedtsyrer DHA og EPA. Se indholdet af de vigtige omega-3 fedtsyrer i en række af typiske fiskeretter her.
Fiskeretter der indeholder omega-3 fedtsyrer
Omega-3 fedtsyrer er en særlig type flerumættet fedt. De to vigtigste omega-3 fedtsyrer kaldes docosahexaensyre (DHA) og eicosapentaensyre (EPA) og begge findes i fisk. Se indholdet af de vigtige omega-3 fedtsyrer DHA og EPA i en række af typiske fiskeretter:
Fødevare |
DHA+EPA pr. portion (mg) |
Pr. 100 g |
Antal portioner om ugen* |
Fiskefrikadeller (50 g) |
0,09 |
0,178 |
39,3 |
Makrel i tomat (20 g) |
0,32 |
1,609 |
10,9 |
Fiskefilet (80 g) |
0,17 |
0,209 |
20,9 |
Røget laks (20 g) |
0,42 |
2,109 |
8,3 |
Tun i olie (35 g) |
0,09 |
0,243 |
41,2 |
Marineret sild (20 g) |
0,36 |
1,782 |
9,8 |
Torsk kogt som hovedret (100 g) |
0,22 |
0,222 |
15,8 |
Torskerogn (20 g) |
0,40 |
2,0 |
8,8 |
Rejer (25 g) |
0,10 |
0,40 |
35,0 |
*Antal portioner der er nødvendigt for at opnå ca. 3,5 gram om ugen af de vigtige omega-3 fedtsyrer EPA og DHA (ca. 500 mg pr. dag).
Oversigten er vejledende og udarbejdet på baggrund af tabeller på www.frida.fooddata.dk
Artikler
Produkter
Multi-tabs
Kids Omega-3
Multi-tabs Kids Omega-3 med solbærsmag er en tygbar kapsel med omega-3, som indeholder de essentielle langkædede omega-3 fedtsyrer fra fiskeolie.